2013. augusztus 17., szombat

Rimmel Salon Pro - 447 Barmy Blue

Impulzusvásárlás... így hívják azt amikor hirtelen felindulásból teszel valamit a kosaradba? Igen, ez történt, részben. Mert akciós is volt (499,-Ft) ez enyhítő körülmény. Elég zaklatott időszakom van mostanában és amikor a Rossmann akciós pultján megláttam ezt a színt bizony nem tudtam ellenállni. Sokat olvastam a vásárlás pszichológiájáról, ezért tudom hogy ez most nekem tulajdonképpen gyógyvásárlás volt :)))

érdekes szín, egyszer sötétlilának, máskor sötétkéknek látszik
Természetesen megint utánaolvastam, mit mondanak az internetes színokosok erről a színről:

"A sötétkék nyugalmat és békét áraszt, talán erre van szükséged egy zaklatott időszak után. Goethe szerint a kék a “hívogató semmi”. Talán szeretnél kicsit elbújni, mély gondolatokra és érzelmekre, bensőséges hangulatra és gyengédségre lenne igényed. Vagy foglalkoztat valami, amiben jól esne végre mélyen elmerülni."
bővebbet és további színekről itt olvashattok


Nem is tudom. Kicsit szkeptikus szoktam lenni az ezoterikus és egyéb hókuszpókuszokkal kapcsolatban, de ez most betalált. Bár az is igaz, hogy akár horoszkópról, akár jóslatról, akár akármilyen csoportosításról van szó mindig kellően általánosak és hízelgőek ezek az írások ahhoz, hogy bárki bármilyen helyzetben magára tudja vonatkoztatni. Még én is. :)
Jó igazából nem hiszem el, de azért egy körömfestés erejéig megadom a sötétkéknek az esélyt, hogy kisimítsa a homlokomon levő ráncokat. Amik - ha állandósul a munkahelyi stressz - előbb-utóbb klingoni homlok-redőkké fejlődnek ha nem vigyázok.

Egy kis illusztráció azoknak akiknek nincs Startrek Voyager rajongó a családjukban:
B'ellana Torres hadnagy
jó-jó ő csak félig klingon :))

A napokban egyébként eszembe is jutott ez a karakter, amikor az érzelmek (elsősorban düh és tehetetlenség) kezelését, tompítását kellett gyakorolnom. B'ellana félig klingon, félig ember. A klingon egy meglehetősen harcias faj, számukra a büszkeség és a becsület mindennél fontosabb. B'ellana-nak időnként komoly kihívást jelent megérteni és tolerálni az ember-emberek viselkedését (főleg a képmutatásukat) de azért többnyire neki is sikerül az ökle nélkül kommunikálni. Remélem nekem is sikerül még a jövő héten.

Visszatérve a lakkozásra, ez a Rimmel lakk egy rétegben gyakorlatilag nem fed, a második már kinéz valahogy, de nekem kellett a három. Viszonylag lassan szárad, de szép fénnyel kárpótol érte. 

Ennek ellenére kívánja a fedőlakkot is, mert különben szép kék csíkokat húznék a körmömmel mindenre amihez hozzáérek. Fedőlakknak ezúttal a saját márkáját választottam, mert a NYC Turbo Dry fedőlakk - amit eredetileg használni szerettem volna - szépen felszedte az egész kékséget :/

Ez az a fedőlakk amit végül felkentem.
Mondjuk ettől sem vagyok elájulva, amint tehetem visszatérek az Essence BTGN fedőlakkjához. Addig viszont marad a lassú száradás... nem baj, amíg száradok, megnézek egy Startrek epizódot a youtube-on! :D

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a körmeid! EZ a kék pedig kimondottan tetszik. Hozzáteszem, nagyon is passzolna az én mostani/ állandó/ kék világomhoz. Sok erőt kívánok a jövő hétre!

    VálaszTörlés
  2. Akkor most már tudom, miért vásároltam be a múlt héten kék felsőkből...:-) valahogy csak kékek kerültek a kosaramba, pedig nem szoktam nagyon kék ruhákat viselni...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Rezonálunk, anyus, rezonálunk ... ez van :D

      Törlés
    2. Nem véletlenül vagyunk barátnők...:-)

      Törlés
  3. Meg szerettem volna köszönni a körmös bejegyzéseket és képeket. Én általában egy réteg lakkot szoktam felvinni a körmeimre. Mióta olvaslak téged, többet foglalkozom a körmeimmel. Vasárnap már két réteg lakkot vittem fel, majd először életemben fedőlakkot is. Volt otthon, nem is tudtam. Nagyon szépen csillognak, tetszik az eredmény. Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzéseket :) Én is a blogokból tanultam meg a körömápolással kapcsolatban egy csomó mindent, azóta alapozó és fedőlakk nélkül nem is tudom elképzelni a lakkozást :D

      De az általános manikűr (kutikula kezelése, köröm kondícionálás, polírozás stb.) részleteiben is a blogger lányok hatására mélyedtem el és milyen jó, hogy így történt! :)

      Törlés
  4. Gyönyörű ez a lakk, nekem is megvan és nagyon szeretem a színét :D Én viszont nem impulzusból vásároltam, én már régóta ilyen színű kéket keresek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma Pécsen jártam a Rákóczi úti Rossmann-ban és úgy láttam még mindig akciósak (499,-) ezek a lakkok. Nagyon sok szép szín van belőle. :)

      Törlés