2015. március 12., csütörtök

Láncöltésből egyes, de...

A kislányom ma azzal jött haza, hogy technika órán láncöltésből egyest kapott... - no comment - ...de közben a kis kezében ezt szorongatta:



... és ezt mondta miközben átadta: " - Tudod Anya, a pelenkaöltés sokkal könnyebb!"


Én biztos nagyon rossz technika tanár lennék, mert képtelen lennék ilyesmire egyest adni, akármilyen kacskák is az öltések. Szerintem a bimbózó kreativitás halála egy ilyen negatív visszajelzés, de nem hagyjuk magunkat! Csakazértis helyreállítom a kislányom önbizalmát!

Szerintetek mit üzen egy ilyen egyes és milyen hatással lenne rátok, ha veletek történne? Elmenne a kedvetek a varrástól, vagy épp ellenkezőleg még jobban igyekeznétek, hogy sikerüljön???


8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a szívecske, a szép egyenletes öltés mindig kacska öltésekkel kezdődik, ez az üzenet a szívtelen technika tanárnak :)

    VálaszTörlés
  2. Felfordult a gyomrom a technikatanártól! Hogy lenne ez egyes??? :( Nekem biztos elvenné a kedvem egy ilyen negatív visszajelzés, szorítok, hogy nála ne így legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoskodom róla, hogy meg tudja őrizni a lelkesedését a kislányom :)

      Törlés
  3. ♥♥♥ akkor is szép ♥♥♥

    VálaszTörlés
  4. bocsi ezen a képen pelenkaöltés van
    édes kis szívecske

    a láncöltés egy másik téma:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt én is tudom! Ezt a szivecskét vígasztalásul varrta, és azért pelenkaöltéssel, mert az megy neki. Az egyest nem erre kapta, hanem egy másik munkára, csak azt nem adták haza... sebaj, majd hétvégén megtanítom neki a láncöltést én, majd bevitetem vele az iskolába az elkészült művet. :)

      Törlés
  5. Ez vagy Te Szilvikém, aki egyetlen fotóval és egy mondattal képes vagy a lelkem legmélyebb bugyrába is fényt vinni, oda, ahová már érzelem se szokott bejutni egyébként. Köszönöm az élményt.
    Az egyes történetét persze értem, sőt megértem, de pont ezért nem lennék jó pedagógus...azt hiszem összeegyeztethetetlen lenne a gondolkodásmódommal, hogy követelmények mentén osztályozzak, mert az igyekezet lenne az, amit értékelnék. Inkább egyetlen izzadságszagú, ökörhugyozásszintű láncöltés, mint száz, katonás rendben, csípőből megoldott feladat. Hm. Van, amit nem kéne osztályozni...és van, amit gyermekként még pontosan tud a szívünk, csak a vén fejünk az, ami idővel elfelejti.

    VálaszTörlés