2013. szeptember 28., szombat

Olvasnivaló - www.multiculti.hu

Amikor a körömnaplót kiszerveztem a Szépségraktár blogból, ígéretet tettem rá, hogy az "olvasnivaló" rovat veszi át a helyét, ahol olyan tartalmakra hívom fel a figyelmet, amiket én szépnek és/vagy hasznosnak tartok.

Ezúttal  a www.multiculti.hu oldalt választottam, ahol figyelemre érdemes gondolatébresztő írások találhatóak.


Azért kedvelem az itt megjelenő cikkeket, mert eredetiek, igényesek. Az itt publikáló szakemberek finom humorral elemezgetik a munka-karrier-önmegvalósítás témakörét. Elsősorban a multinacionális cégek berkeibe engednek betekintést a szerzők, de a tartalmak kellőképpen objektívek és részletesek ahhoz, hogy a versenyszféra más területein dolgozók is meríthessenek belőle. 

Szeretem tudni hogyan "jár a többi ember agya", mi motiválja őket, milyen hatással van rájuk a környezetük, hogy kezelik az kihívásaikat, milyen érzelmeket ébresztenek bennük a szituációk, amibe belekerülnek, mi a véleményük a hierarchiáról, hogyan helyezkednek el benne, hogy érzik ott magukat. Az is érdekel, hogy hányféleképpen lehet viszonyulni egy-egy feladathoz, emberhez, véleményhez, továbbá arra is keresem még a választ hogy hogyan kell megtartani érzelmileg azt a bizonyos három lépést, hogyan lehet rájönni milyen játszmák folynak körülöttünk. Fontos ismerni a külvilágot, de ugyanilyen fontosnak tartom, hogy időről - időre magunknak, magunkban, magunkról is megfogalmazunk kérdéseket és kívülről figyeljünk befelé. Ezt legkönnyebben úgy tehetünk meg, ha elolvassuk a hivatásos emberismerők gondolatait, hogy aztán további kérdések születhessenek bennünk! :)

Összefoglalva, szerintem az a jó a Multiculti.hu cikkeiben, hogy olyan kérdéseimre is választ kapok belőlük, amik már bennem voltak, de még nem formálódtak szavakká. Ilyen például a munka-magánélet egyensúly realitása is. 

Bogarásszatok az oldalon, igazán szórakoztató és tanulságos időtöltésben lesz részetek. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése