2013. augusztus 11., vasárnap

Buborékok a Wall Street-en :/

Bankszerű "jókislány" körmöket szerettem volna holnapra, ezért stílszerűen a NYC Wall Street rózsaszínjében képzeltem el a jövő hetemet. Tudtam, hogy utálatos lesz felkenni. Már tapasztaltam hogy ha vékonyan kenem, akkor csíkoz és rosszul fed, ha vastagon kenem, akkor bordás textúrát kapok és lassan is szárad. De azért csak nekiálltam. 

Egyébként is azt olvastam itt , hogy a pasztellrózsaszín megnyugtat és erre most nagy szükségem van.



Fedőlakként a NYC Turbo Dry top coat -ját választottam, mert sokan dícsérték a krémmánián és több beauty blogon is. Nos, jelentem amit ígér - gyors száradás - azt tartja, viszont rendesen felbuborékosodott. Próbáltam vékonyabban kenni, de úgy meg nem terült rendesen. Most már elhasználom - majd összeszokunk valahogy - de utána keresek valami jobbat, vagy visszatérek az Essence-hez . Furcsa, mert erről sokkal rosszabb véleményeket olvastam, nekem mégis bevált.

Nem ez lett életem nagy manikűrje, viszont hiszem hogy "minden jó valamire ha másra nem elrettentő példának..." tehát tanulságul hagyom az utókornak: ha nem fed jól a lakk, akkor inkább több vékonyabb réteget kell kenni. Még a második rétegnél sem baj ha csíkos! Ne reméljük, hogy a nehezen száradó lakkot "át lehet szárítani" gyorsszárító fedőlakkal, az nem erre való. Sőt, én kb fél napos száradás után kentem fel a fedőlakkot - a csillámok biztosabb rögzítése miatt - és így is "felszívta" a már megkötött alapot. Világos és pasztell árnyalatoknál nem jellemző hogy szépen fednek - ez gyakorlatilag egy "márkafüggetlen" igazság. A gyöngyházas vagy csillámos lakkok kevésbé kényesek fedés és száradás szempontjából mint a krémes színek - viszont a krémes színek elegánsabbak - szvsz.

Íme buborékgyártó tettestársaim :)
Mindegy, most már így marad. Vár a holnap!



10 megjegyzés:

  1. Ezt a színt én is gyakran használom. Vajon miért??? Sok sikert holnap!

    VálaszTörlés
  2. Gondolok rád holnap! Szorítok.

    VálaszTörlés
  3. Gondolok ám Rád...!! Tudom, hogy ügyes vagy, nincs semmi, ami kifog rajtad...max kicsit megizzaszt....Kitartást, már dél van, hajrá, hajrá!!!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most értem haza... tikkadt vagyok de még élek, holnap is Bp. odafele hívlak ma már hulla voltam ...

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Köszi, tudod, az avantgard óta átértékelődött a szép fogalma! :D

      Törlés
  5. Hát szerintem szép lett, még akkor is, ha szerinted nem tökéletes. :) És csak ámulok azon, hogy milyen szépek a körmeid. Aztaaaaa...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj de kedves vagy! Ki hinné hogy két évvel ezelőtt még tövig rágott kis szörnyecskék voltak, igaz? :)))

      Törlés