2013. június 23., vasárnap

Balázs Fecó

Kedvelt előadóim közé tartozik Balázs Fecó is, akinek dalait csak kivételes alkalmakkor, ritkán hallgatom, mert mindig megríkatnak. Úgy használom ezeket a dalokat, mint más a Xanaxot. Ha tele a puttony, előveszek egyet, meghallgatom, jól kibőgöm magam, felemelem a fejem, veszek egy mély levegőt és megyek tovább. 

Most hogy már a harmadik szívemnek kedves művésztől hoztam dalt, rádöbbentem, hogy a szomorkás dalok igazán közel állnak hozzám. Különös, mert az emberek többsége mosolygós, jókedvű, energikus, céltudatos "üzletasszonynak" tart. Gondolom ez a munkám miatt alakult így. Tulajdonképpen elég férfias terep amin érvényesülnöm kell, itt nincs helye a bizonytalankodásnak. Néhány fájdalmas de hasznos pofon után rá kellett jönnöm, hogy a hétköznapokban nem túl bölcs dolog az érzékeny arcunkat mutatni. 

Nap végén gyakran érzek így: 

"Megint elment a nap,
 ahogy mindig szokott.
 Nem túl sok van már,
 amit még itt hagyott.
 Ami félig van kész, az ma félig marad. 
 Engedd, hogy a dolgok
 most nélkülünk változzanak."

"Ki mondja meg, vajon meddig lehet, 
 hogy minden nap,
 mindenhol erős legyek? 
 A csönd volna jó.
 Kicsit könnyebb napok.
 Ne kérdezz semmit, ha látod,
 hogy fáradt vagyok."

Ha anyukám most látna, biztos azt mondaná: " Ne sajnáld annyira magad vagy sajnálj egy kicsit engem is." Régen ez bántott, úgy gondoltam igazán lehetne együtt érzőbb. Aztán rájöttem, hogy tényleg nem hagyhatom el magam és ezt ő így tudta megtanítani. 

Holnap hétfő és én megint nekivágok. Akkor is, azért is. Akármilyen reménytelennek is tűnik ebben a pillanatban a siker.

4 megjegyzés:

  1. A sikerben az is benne van, hogy vesziteni is van erod. De lehet, hogy ez is egy szaradafa markaju luzerseg :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán épp az a siker, ha nem szegi kedvünket a sikertelenség és marad bátorságunk, kedvünk újra próbálkozni? :)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik nekem ez a hozzáállás! Igen, néha jó ha ki tudjuk sírni magunkat, és erre pont jók ezek a dalok. Szép és kellemes hétkezdést, Balázs Fecó nélküli hetet!

    VálaszTörlés